Hem » Köpvillkor

Köpvillkor

Leveranstid

Leveranstiden för standardfrakt är vanligtvis 3-5 arbetsdagar inom Sverige. Behöver man sin order snabbare än så har man oftast möjlighet att välja till Expressfrakt för endast 49kr. Lägger du din order en vardag innan 12.00 så har du din order redan nästa vardag. Expressfrakt gäller endast inom Sverige. 

Fri standardfrakt inom Sverige

Vi bjuder alltid på standardfrakt inom Sverige även vid lägre ordervärden. Handlar du för 1000kr eller mer så bjuder vi på Expressfrakt. Vi har alltid två veckors öppet köp och bytesätt i fyra veckor. Vi kan ofta erbjuda förlängd bytesrätt om man kontaktar kundtjänst i samband med att man lägger sin order. 

Retur

Vi har öppet köp i två veckor från köpedatum. Önskar du göra en retur så går det bra inom denna tidsram. Kontakta kundtjänst för att få en personlig returetikett med förbetald frakt. Väljer du att få etiketten via mail så skriver du bara ut den och tejpar fast den på din retur. Frakten är förbetald utav oss. Du lämnar in din retur hos närmsta postombud och sparar kvittot. När vi mottagit din retur så kontaktar vi dig via mail. För att beställa en returetikett maila eller ring oss och ange ordernummer, namn, returvärde samt om du vill ha din etikett via mail eller brev. Vill du göra ett byte till andra varor så går det bra inom åtta veckors tid från köpedatum. För att beställa returetikett för ett byte så går du till väga på samma sätt som när det gäller en retur.

Generella köpvillkor och orderhantering

När vi mottagit din order skickar vi en orderbekräftelse till din mail. Har du inte angett en mailadress skickas ingen orderbekräftelse utan du får den istället tillsammans med dina varor. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning och för tryckfel gällande pris. 

 

Ej uthämtat paket

Försändelser som ej hämtas ut debiteras våra omkostnader för retur och makulering av faktura efter förfallodatum. För att slippa dessa avgifter kontakta vår kundtjänst och meddela att ångrat köp inom två veckor från köpedatum!

 

Behandling av personuppgifter!

När du handlar hos oss måste du ange uppgifter som namn, adress och telefonnummer. 
Vi måste ha dessa uppgifter för att kunna fullfölja våra åtaganden mot dig som kund. Vi behandlar alla uppgifter med 
högsta försiktighet och garanterar enligt personuppgiftslagen att dina uppgifter endast används av oss. Vi använder ej 
din mailadress eller ditt telefonnummer för att skicka nyhetsbrev om du inte själv valt det i
samband med att du lagt din order!

Kreditgräns

Vid fakturering är kreditgränsen satt till 3000kr. Vi kan i vissa fall godkänna högre kreditgräns. Sedvanlig kreditprövning görs alltid.

Betalsätt - Kort

Du kan välja att betala dina Pandorasmycken med betal- eller kreditkort. Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Betalningen hanteras av vår betalningspartner DIBS för att garantera säker betalning.

Betalsätt - Faktura

Du kan välja att betala mot faktura med 14 dagars betaltid om du är bosatt i Sverige. Avgiften är 15kr. Fakturan skall betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Skulle betalningen vara försenad skickas en påminnelse till dig och påminnelseavgift tas ut för detta. Påminnelseavgiften är f.n. 60 kr samt dröjsmålsräntan 24%. Vid ytterligare försening tillkommer en inkassoavgift. Du kan även välja att delbetala i din egen takt (dock minimum 10%) genom ett så kallat kundkonto. För mer information kring detta, se informationen på din faktura! 

Vi godkänner betalning via betal- och kreditkort och mot faktura. Vi bjuder alltid på frakten oavsett vilket belopp man handlar för!

Köp mot faktura gör vi i samarbete med Fortus International Finance AB som då ansvarar för sedvanlig kreditbedömning samt betalningsmottagning. Fakturan skickas alltid separat! Vid betalsätt Faktura måste personnummer anges i din personliga kundprofil och leverans sker endast till folkbokförd adress. Betalningsvillkor Faktura är 14 dagar netto. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning med kännedomskopia sker.

Fullständiga köpvillkor enligt SECCI finner du här.

Konsumentköplagen

Vi följer Svenska konsumentköplagen i samtliga punkter. För att läsa hela konsumentköplagen länka dig vidare HÄR.